Songlines gitarrgrupp – Falun

Songlines gitarrgrupp - Falun

När

4 februari - 8 april    
19:00 - 19:45

Var

Folkuniversitetet Dalarna
Slaggatan 8, Falun, 79170

Event Type

Songlines gitarrgrupp- Falun

Songlines gitarrgrupp vänder sig till ungdomar i Dalarna, 13-25 år. Det här är en gitarrkurs för dig som vill lära dig spela bruksgitarr, det vill säga att du ska kunna spela enkla låtar och kompa dig själv eller andra. Kursen är i Falun, Dalarna. Vi spelar i liten grupp på max 6 deltagare.

Målgrupp och förkunskaper

Här lär du dig grunderna, inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till dig som vill spela akustisk gitarr och är mellan 13- 25 år.

Mål

Målet med kursen är att du ska lära dig spela bruksgitarr, det vill säga att du ska kunna spela enkla låtar och kompa dig själv eller andra – och inte minst ha kul.

Innehåll

På nybörjarnivån arbetar vi med slagkomp, plockkomp, fingersättningar och så vidare. Du kommer att lära dig de vanligaste gitarrackorden. Vi kommer att arbeta med rytmer och du lär dig att läsa tabulatur. På samtliga nivåer spelar vi låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. Prata gärna med din kursledare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Studiematerial och utrustning

Din kursledare tillhandahåller visst studiematerial i form av noter eller tabulatur. Du behöver ha egen gitarr under varje lektion och att öva på hemma. Spela gärna in lektionerna samt ta med anteckningsblock och penna för egna noteringar.

Val av gitarr

Vilken gitarr som passar för respektive elev är väldigt individuellt. Nylonsträngade gitarrer används oftast mer för klassisk gitarr, men du väljer själv om du vill använda stålsträngad eller nylonsträngad gitarr. Vänsterhänta bör utan tvekan börja med en vanlig gitarr eftersom det bara ställer till problem annars i framtiden, både i undervisning och om man behöver låna en gitarr av någon vid tillfälle och gitarren är strängad åt “fel håll”.

Lov

Kursen har uppehåll vecka 9, 15 och 16.

Kursupplägg

Vi träffas 10 tillfällen á 45 minuter. Du har lektion en gång i veckan.

Kursstart

Kursstart v.6 2019. Du kommer bli kontaktad av utbildningsledare på Folkuniversitetet Dalarna för att boka in kursstart.

Länk till anmälningssida
http://folkuniversitetet.se/Kurser–Utbildningar/Dans-Musik-Teater/Musik/Akustisk-gitarr/dalarna/songlines-gitarrgrupp–falun/

Lämna en kommentar