Pärlkonst för musikhjälpen med DUR

Pärlkonst för musikhjälpen med DUR

När

9 december - 15 december    
Hela dagen

Var

Holmgatan 22
Holmgatan 22, Falun, Dalarna, 79171, Dalarna

Event Type

Årets tema i #musikhjälpen är ”Sex är inte ett vapen”. Med denna bössa vill Dalarnas studentradio, DUR, engagera så många som möjligt att tillsammans skapa ett gemensamt konstverk som representerar alla som blivit utsatta för sexuellt våld i krig och konflikt. Samtidigt vill vi samla in så mycket pengar som möjligt till arbetet mot detta, genom musikhjälpen.

HUR LÅNGT KAN DETTA VACKRA SOLIDARITETSBAND BLI? Det avgör ditt bidrag!

För varenda krona som skänks i denna bössa sätter vi en pärla på ett långt snöre. Varje pärla representerar en person som blivit utsatt för sexuellt våld i krig och konflikt. Med konstverket vill vi synliggöra och hedra dessa offer och överlevare. Men pärlorna symboliserar och visualiserar också att vi är många som har en vilja att förändra världen och skapa ett jämställt samhälle.

Det långa snöret med pärlor blir vårt gemensamma konstverk, som vi ju tillsammans skapat med alla bidrag. Alla som skänkt pengar blir medkonstnärer och får sitt namn uppsatt bredvid det färdiga konstverket (förutsatt att man vill).

Länk till insamlingen: https://musikhjalpen-prod.herokuapp.com/insamlingar/parlkonst-for-musikhjalpen-med-dur

Du kan bidra genom att:

 • Skänka pengar till bössan ”Pärlkonst för Musikhjälpen med DUR”!
  Varje krona blir en pärla på konstverket. Inget bidrag är för litet!
  För att ditt du ska stå med som skapare av konstverket, se till att du fyller i ditt namn när du skickar in pengarna och klickar i boxen ” Visa upp mitt bidrag och eventuellt meddelande på insamlingen”. Länk till insamlingen.

 

 • Bidra med din tid!
  Vi behöver folk som kan hjälpa till att trä på pärlor på snöret. Det kommer ske i Dalarnas studentradios egen musikhjälpen-bur på Holmgatan 22. Vi kommer skriva i eventet DUR för musikhjälpen 2019 vilka tider vi behöver hjälp av folk. Om du vill hjälpa till – hör av dig till @Anna Nylander som projektleder pärlkonstverket i ett messenger-meddelande, så ser hon till att du hamnar på en gästlista. Just nu är följande tider aktuella
  Onsdag kl 16-18
  Torsdag kl 15-17
  Söndag: kl 12-13

 

 • Bidra med pärlor du har till övers hemma!
  Vi har en grundsats med ca ett par tusen återbrukade pärlor, men vi kommer förhoppningsvis behöva fler, i alla fall om det är många som engagerar sig och bidrar, vilket vi hoppas på. Så har du lite pärlor liggandes hemma som det aldrig blir av att du använder? Eller ett trasigt halsband av pärlor? Eller nåt annat som med lite fantasi kan användas som pärlor? Kom förbi med pärlorna till Dalarnas studentradios musikhjälpen-bur på Holmgatan 22.

 

 • Sprid ordet!
  Sprid info om konstverket/insamlingen till andra, t.ex. genom dina sociala medier. För att vi ska lyckas med målet att samla in så mycket pengar som möjligt och skapa ett fett konstverk som kan fortsätta sprida medvetenhet, så behöver vi DIN hjälp att sprida ordet – bjud in alla du känner till detta evenemang eller dela bössan direkt i dina kanaler J

 

 • Och glöm inte att lyssna på DUR:s egen musikhjälpen-sändning i Falun!
  Vi som står bakom denna bössa är alltså studenter från Högskolan Dalarna som är engagerade i Dalarnas Studentradio (DUR) och Dalarnas Student-TV. Hela veckan sänder vi live både ljud och bild i en egen “bur” för Musikhjälpen på Holmgatan 22 i centrala Falun, i samband med den stora Musikhjälpen! Vi kommer hålla igång med aktiviteter, ha gäster och artister på plats och prata om årets musikhjälpen-ämne ”sex är inte ett vapen” och även massa annat mellan himmel och jord. Häng med på allt som händer i eventet: @DUR för musikhjälpen 2019. Se och lyssna på www.dur.nu

Vårt mål är att någon/några kulturinstitutioner ska vara intresserade av att ställa ut konstverket när det är klart och att det kan fortsätta sprida medvetenhet kring sexuellt våld i krig och konflikt, även efter att musikhjälpen 2019 är över. Hör av er vid intresse att ställa ut det!

Lämna en kommentar