Helgkurs i lerbygge

När

28 augusti - 30 augusti    
13:00 - 16:00

https://www.facebook.com/events/320252622467092/

 

 

I slutet av augusti anordnar vi en helgkurs i lerbygge på Målarns. Vi kommer att testa på flera olika tekniker, såsom lerhalmsbygge, lerklining, slå lersten och kubbmurning. Huvudfokus är att bygga vägg i lerhalmsteknik. Praktiska moment kommer att varvas med teoretisk genomgång. Alla byggmaterial som används är lokala från Arkhyttan.

Kursledare är Landskapsarkitekt Michael Bergman som under 20 års tid ägnat sig åt lerbygge i Sverige och internationellt. Michael är ordförande i lerbyggeföreningen och håller kontinuerligt kurser och föreläsningar i ämnet.

Vi kommer att hålla till på den lilla gården Målarns i Arkhyttan där Sofia och David bedriver småbruk för självhushåll sedan fem år tillbaka.

Tid: Fre 28 aug 13.30 – Sön 30 aug 16.00
Kursavgift: 1800:-
Antal platser: 10 st

I kursavgiften ingår fika och lunch. Maten som serveras under kursen är i huvudsak producerad på gården.

Vi kommer främst att hålla till utomhus och vidta åtgärder för att minimera risken för smittspridning. Och som alltid, känner man sig sjuk så stannar man hemma.

Har ni behov av boende? Säg till så hjälper vi till att ordna med tältplats eller förmedla kontakt till rum/stuguthyrare i trakten.

Anmäl dig via PM alternativt till Sofia på 0736-218885 eller sofia@billvik.com. Betalning sker när din bokning bekräftats.

Lämna en kommentar