Folkmusikcafé Vega & Nika

Folkmusikcafé Vega & Nika

När

25 januari    
18:00 - 23:30

Var

Geschwornergården
Gruvgatan 55, Falun, 79161

Event Type

Tillsammans har de ett tätt och drivet samspel som tilltalar såväl inbitna folkmusiker som popsnören och barockentusiaster.
Båda tycker om att gräva i folkmusikarkiven efter ljud- och notskatter att inspireras av, något ni kommer att få höra exempel på denna kväll
Nu kommer de till Falun och ger konsert och spelar till dans!

Kvällens program:
18.00 Baren öppnar med kvällens soppa och kvällens husman, öl, vin mm.
18.00–19.00 Kortkurs i spel med Perre Hardestam & Anders Almlöf.
19.30–20.30 Konsert – Vega & Nika
20.45–23.30 Dansa eller lyssna till spelmän: Perre Hardestam & Anders Almlöf, Vega & Nika samt Konservatoriefolk.
Hela kvällen: jam, mingel och bar! Ta med ditt instrument!

Annika Hammer har en bakgrund som klassisk pianist men har hämtat inspiration både från populärmusik och från det traditionella låtspelet på fiol för att hitta sitt eget sätt att använda pianot inom folkmusiken. Men det är rösten som med tiden har blivit hennes huvudinstrument. Text och språk är viktigt för Annika och hon finner stort nöje i att utforska andra dialekter än sin egen när hon sjunger.

Vega Nordkvist är uppväxt med musik i familjen och fick sitt första instrument i treårspresent. Hennes fiolspel kännetecknas av tydliga rytmer och kraftfull, glittrig klang. Vega har Dalarnas traditionella fiolmusik som specialitet, framförallt låtar från Bingsjö, Rättvik och Orsa. 2018 utsågs hon till årets Päkkos Gustaf-stipendiat.

Tillsammans har de ett tätt och drivet samspel som tilltalar såväl inbitna folkmusiker som popsnören och barockentusiaster. De träffades under studierna på Kungl. Musikhögskolan, och förenades i en vilja att sammanföra den vokala och instrumentala folkmusiktraditionen. Båda tycker om att gräva i folkmusikarkiven efter ljud- och notskatter att inspireras av, något ni kommer att få höra exempel på denna kväll när de ger konsert och även spelar till dans.

Inträde: 200 SEK, medlem 150 SEK – studenter halva priset. Kontant betalning eller Swish: 123 098 72 55

Lämna en kommentar