Ale Möller trio och soppa (EXTRAINSATT KONSERT)

Ale Möller trio och soppa (EXTRAINSATT KONSERT)

När

25 oktober    
00:00

Var

Gamla Elverket
Ölandsgatan 8-10, Falun

Event Type

Ale Möller, Olle Linder, Johan Graden.
Sveriges bästa och mesta multimusikant, grammisnominerade Ale Möller, möter Olle Linder en multiinstrumentalist från den svenska folkmusikens elitserie samt den unge pianisten och keyboardspelaren Johan Graden.
Ale Möller:
Ale Möller bygger ett eget musiklandskap som är grundat på skilda musiktraditioner från många håll. Där rör han sig fritt, påhejad av sin egen nyfikenhet. Samma söklust har han fört över till en allt större publik som lika mycket fascineras över musikens måna inneboende delar som berusas av själva rörelsen i landskapet. För det Möllerska känns igen i själva drivet. Där finns nästan alltid en taktdel eller ton som vill vidare. Få kan som Ale Möller skapa tokglädje både på och utanför scenen. Det är också ett uttalat mål hos denna musikant, en musikalisk berättare som jobbar mycket medvetet med det han gör.
Ale är multinstrumentalist som spelar allt från mandola, dragspel och flöjter, skalmeja och kohorn. Men framförallt är Ale Möller en musikant som arbetar sig in till själva källkoderna i den traditionsmusik han stöter på, varse sig det är grekisk rembetika eller tjurig tretakt. Ale startade Ale Möller Trio som en födelsedagspresent till sig själv i samband med att han fyllde 60 år.
I denna konstellation är nästan precis allt möjligt och vi kallar det lite lekfullt för Folkfusion.
Olle Linder:
Olle Linder spelar bas, trummor, mandola och alla möjliga slagverk.
Den stora fascinationen för latinamerikansk musik och rytmer har tagit Olle till Brasilien,Argentina och Uruguay olika länder många gånger där han har studerat och musicerat. Olle har också skrivit musik för teater och dansföreställningar.
2010 Släpptes Olles soloalbum “Fullt av folk” och 2019 släpptes han andra album “Kasta loss”.
Johan Graden (vikarie för Mats Öberg):
Pianisten, och kompositören Johan Graden känd från samarbeten med bland andra Rikard Wolff och Jonas Kullhammar med flera.

Lämna en kommentar